Nieuws uit de Brugse regio

Lichtplan moet Brugge in het donker een nieuw allure geven


Audio Reportage

Lichtplan moet Brugge in het donker een nieuw allure geven
Brugge, dinsdag 16/12/2008. De Brugse gemeentereaad heeft vanavond beslist een lichtplan op te maken, waarin deskundigen een lijn moeten uitstippelen voor hoe de Brugse straten en pleien, monumenten, woningen, de Reien en parken in de toekomst verlicht zullen worden.

Verschillende ontwerpers zullen in hun voorstellen voor het lichtplan rekening moeten houden met de specifieke estetiek van Brugge, maar ook met energieverbruik en de veranderende wijze waarop mensen met verlichting en licht omgaan.

Laatste dossier

Voor schepen Moniek Boydens (CD&V) was het het laatste dossier dat ze als schepen voorlegde aan de gemeenteraad, maar wel eentje waarin ze nog jarenlang mee een hand zal hebben in hoe Brugge zal aanvoelen in het donker. "Het lichtplan moet Brugge in het donker een nieuw allure geven," zegt ze.

Kritiek

Het plan kreeg naast applaus ook stevige kritiek, dan raadslid Rita Brauwers (Groen!). Zij was van oordeel dat er te weinig aandacht was voor het aspect energieverbruik, dat in de puntentelling van de evaluatie zelfs niet is opgenomen en ook de jury vond ze een lachtertje: "enkel schepenen en een paar ambtenaren. Hier zouden Jan Hoet of Jan Fabre naar hun mening moeten worden gevraagd", stelde ze.

(FN-Op Locatie)
Meer over Politiek    CD&V    Groen    Monique Boydens    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag