Economie

Bauhaus: Eerste VLAREM fuifzaal open in maart


Audio Reportage

Bauhaus: Eerste VLAREM fuifzaal open in maart
Brugge, woensdag 10/12/2008. De eerste VLAREM gekeurde fuifzaal in Brugge, in de Bauhaus in de Langestraat, gaat wellicht in maart 2009 al open. Dat zegt Ludo Verstraete van Bauhaus. De verbouwingswerken om het oude pand volledig geluidsdicht en in overeenstemming met de vele wettelijke vereisten te brengen, schieten goed op. Er ligt nu reeds een "zwevende" vloer en er komt een zwevend plafond en de muren zullen in meerdere lagen akkoestisch ge´soleerd zijn. Er komen ook drievoudige ingangs-sluizen, waardoor er geen geluid naar buiten zal kunnen.

Groter

De fuifzaal zal aanvankelijk geschikt zijn voor 107 personen, maar nu al wordt gewerkt aan een extra nooduitgang, waardoor uiteindelijk een 200-tal fuifgangers in de zaal zullen kunnen, waardoor ze voor organisatoren van kleinere fuiven optimaal geschikt wordt.

Meer dan geluid alleen

Naast de aanpassingen aan de constructie, om te voldoen aan de geluidsnormen, zonder de buurt te belasten, komt er ook een professionele begeleiding en uitbating van de fuifzaal, om alle mogelijke overlast te voorkomen.

Stad subsidieert

De stad betaalt 100.000 euro voor de aanpassing en ook Vlaanderen draagt een steentje bij, waardoor het jeugdhotel zelf zowat de helft van de zware investering moet dragen. Ludo Verstraete hooft die centen met ten minste 2 fuiven per week te kunnen recupereren...

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag