Nieuws uit de Brugse regio

Brugge krijgt Thuis in de Stad prijs


Audio Reportage


Brugge, vrijdag 5/12/2008. Het Speelruimtebeleidsplan van de stad Brugge is samen een project van de stad Gent als winnaar uit de bus gekomen in één van de drie categoriën van de "Thuis in de Stad" prijzen die Vlaams Minister Marino Keulen deze middag heeft uitgereikt in Antwerpen. Brugge ontvangt 12.500 euro voor hun "innovatief project met betrekking tot kinderen en jongeren dat bijdraagt tot een kindvriendelijke stedelijkheid".

In een eerste reactie zegt burgemeester Patrick Moenaert opgetogen te zijn en extra gemotiveerd om de geplande projecten voor meer speelruite die in het plan voorzien zijn uit te voeren... Met het plan willen we voldoende, kwalitatieve speelruimte voorzien voor onze jongeren. Dit gaat van speelruimte bij nieuwe woonprojecten tot herinrichting van bestaande publieke ruimtes, integratie van spelprikkels, inspraak bij inrichting van speelpleinen, steun bij speelstraten, …"

De jury, bestaande uit vooraanstaande deskundigen zoals Maria Bouverne-De Bie (hoogleraar Universiteit Gent), Filip De Rynck (hoogleraar Hogeschool Gent), André Loeckx (professor VUB) en Marleen Van Ouytsel (raadgeefster stedenbeleid van minister Marino Keulen) bekroonde Brugge samen met Gent. De motivatie luidde als volgt: 'Met dit plan bewijst Brugge intussen een hele inhaalbeweging gedaan te hebben en intussen een hele stap verder te staan dan de andere Vlaamse steden.' De jury prees Brugge ook voor de grote hoeveelheid realisaties op dergelijke korte termijn.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Politiek    Patrick Moenaert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag