Nieuws uit de Brugse regio

Kinepolis stelt pauzebeleid bij


Brugge, donderdag 4/12/2008. Dankzij de digitalisering van bioscoopfilms zijn filmonderbrekingen vandaag technisch eenvoudiger en precieser instelbaar dan vroeger. Om die reden lanceerde Kinepolis in juli in alle Belgische vestigingen een testperiode en een tevredenheidsonderzoek rond de uitbreiding van de filmpauze.

Op basis van de resultaten heeft Kinepolis beslist het pauzebeleid in beperkte mate bij te stellen.

Irriterend voor sommigen

Voor 34% van de bioscoopbezoekers mag pauze in elke bioscoopvoorstelling ingelast worden. De ruime meederheid is echter geen voorstander. Pauze wordt door 27% van de respondenten zelf gepercipieerd als een "ongewenste en storende onderbreking", ongeacht de aard en de lengte van de film. Kinderen Ún hun begeleiders stellen de pauze wel bijzonder op prijs.

Uit het onderzoek blijt ook dat 54% van de bioscoopbezoekers tijdens de pauze gewoon blijft zitten in de zaal. Bioscoopbezoekers van middelbare leeftijd (26-45 jaar) zijn pauzes doorgaans minder gunstig gezind.

Aanpassing

Op basis van de resultaatsanalyse besliste Kinepolis het pauzebeleid bij te stellen, en dit met ingang van woensdag 10 december. Kinepolis-bioscopen zullen alleen een 10 minutenpauze houden tijdens voorstellingen van lange duur (langer dan 2 uur en 20 minuten) en bij kinder- en familievoorstellingen. In de overige voorstellingen zullen geen pauzes meer zijn.

(FN-Meegedeeld-Kinepolis)
Meer over Film    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag