Economie

Wellicht vanaf deze zomer een kustweerbericht op TV


Audio Reportage


Zeebrugge, woensdag 3/12/2008. Als het aan Vlaams Minister-President Kris Peeters, ook bevoegd voor toerisme, ligt, dan krijgen we tijdens de zomermaanden zo snel mogelijk een echt kustweerbericht via radio en TV. Peeters heeft aan Vlaams Parlementslid Jan Verfaillie toegezegd, om de praktische uitwerking daarvan samen met Westtoer te bekijken.

"De kust heeft een microklimaat en het weer aan zee durft al eens verschillen van dat in het binnenland. In 2006 bijvoorbeeld telde de kust 299 uur meer zon dan het binnenland. In 2007 was er 261 uur meer zon aan de kust. Aan de kust is het dus vaak droger en zonniger," zegt Verfallie. "Foutieve weersvoorspellingen hebben er al vaak voor gezorgd dat potentiŽle gasten niet afzakken naar de kust terwijl het wel mooi weer was en in het binnenland niet."

Hoe publiceren

"Het probleem een weerbericht op radio en TV, dat slechts enkele minuten duurt, heel Vlaanderen moeten bedienen, maar het moet toch perfect mogelijk zijn om zeker tijdens het zomerseizoen een kort weerbericht te geven voor de kust. De toeristische sector smeekt al jaren om zo'n weerbericht en minister Peeters wil nu nagaan hoe elke dag 4x een specifiek weerbericht, dat nu al gemaakt wordt voor de haven van Zeebrugge door de dienst maritieme dienstverlening, verspreid kan worden. De minister gaat onderzoeken of in samenwerking met Westtoer dit weerbericht kan gepubliceerd worden via verschillende media."

Op deze manier hoopt Verfaillie dat de kust alsook het hinterland optimaal kan genieten van het toerisme.

(FN-Meegedeeld-JV)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Haven    Zeebrugge    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag