Economie

BTTB vraagt betere treinverbindingen naar Rijsel


Audio Reportage


West-Vlaanderen, zaterdag 29/11/2008. De Bond van Trein-, Tram en Busgebruikers (BTTB) wil meer en snellere grensoverschrijdende treinen vanuit Kortrijk naar Doornik en het Franse Rijsel. Dit werd duidelijk op een druk bijgewoonde nationale ledendag zaterdag in het stadhuis van Kortrijk in aanwezigheid van verschillende Vlaamse, federale en gemeentelijke politici. Volgens Henk Himpe, voorzitter van de werkgroep West-Vlaanderen van de vereniging is extra betalen om een grens over te mogen rijden niet meer van deze tijd en in tegenspraak met Europese regels.

De tickets voor de trein van Kortrijk naar Rijsel zijn relatief duur. Reizigers moeten een internationaal ticket kopen met een hogere prijs per kilometer. Bovendien wordt nog steeds extra betaald om de grens over te gaan, wat in een eengemaakt Europa toch wat bizar is. De BTTB – daardoor ondersteund door de intercommunale Leiedal - pleit ervoor om Rijsel te zien als toegangspoort naar het zuiden en naar het Verenigd Koninkrijk en de verbindingen met dit belangrijke centrum te intensifiëren. Aangepaste tarieven moeten daartoe bijdragen.

Sneltrein wordt stoptrein

Bovendien doen de huidige snelle IC-treinen uit Antwerpen en Kortrijk op Frans grondgebied meestal dienst als stoptrein, waardoor een onaantrekkelijke reistijd ontstaat. De frequentie van één trein per uur is niet in overeenstemming met het economische belang van de regio.

(FN-Meegedeeld-BTTB)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag