Economie

IJspiste open: Brugs topseizoen van start


Audio Reportage

IJspiste open: Brugs topseizoen van start
Brugge, vrijdag 28/11/2008. De verschillende Brugse handelaars, het stadsbestuur en De Lijn zullen ook dit jaar samen proberen, nog meer publiek aan te lokken naar het centrum van de stad, met kerstmarkten, de ijspiste op de Markt.

20% meer toeristen

De extra kerstactiviteit heeft Brugge ondertussen geen windeieren gelegd. "Waar Brugge een 5-tal jaar geleden tijdens de eindejaarsperiode nog zo goed als dood was, noteert de stad nu 30.000 extra overnachtingen met 20% meer toeristen, wat 3.7 miljoen euro extra oplevert," zo wist Burgemeester Patrick Moenaert in zijn openingsspeech van de ijspiste te melden. "Vroeger was december een dalmaand, waaron handelaars hun zaken sloten, nu is het een topmaand."

Vernieuwing

Het Brugs Handelscentrum is weer een stapje verder in het vernieuwen van de kerstverlichting en ook dit jaar zijn een aantal stalletjes voor de Kerstmarkten op de Markt en het Simon Stevinplein ingericht, met meer aandacht voor artisanale producten.

Start

De Brugse Kerstactiviteiten zijn vanavond goed gestart, met alle kerstverlichting en de ijspiste op de Markt open. Ook de Katelijnestraat is weer open gegaan voor het verleer. Tot 12 januari zal de verkeershinder in de binnenstad zo minimaal mogelijk gehouden worden.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Politiek    Patrick Moenaert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag