Nieuws uit de Brugse regio

Bisdom wil minst bedeelden bijstaan in financiŽle crisis


Audio Reportage


Brugge, vrijdag 28/11/2008. Mgr. Roger Vangheluwe wil, omwille van de financiŽle crisis en de naderende recessie, meer aandacht voor de minst bedeelden onder ons. De bisschop heeft priester Geert Dedecker benoemd tot coŲrdinator van een nieuwe "diocesane dienst voor diaconie". "Het is de bedoeling om aan grote en kleine plaatselijke initiatieven van de Kerk stem te geven, een forum voor contact aan te bieden en te steunen waar het kan en nuttig is", zegt mgr. Roger Vangheluwe over de nieuwe dienst binnen het vicariaat voor caritas.

Overleg met OCMW

Donderdag ontving de bisschop in het bisschopshuis te Brugge de O.C.M.W.-voorzitters van de West-Vlaamse steden en gemeenten en hij hield daarbij een toespraak rond het thema "Armoede en zorg" en lichtte ook de oprichting van de dienst toe.

FinanciŽle crisis en armoede

"De financiŽle crisis en de naderende recessie doen velen bezorgd kijken hoe het zal gaan met de minst bedeelden onder ons. Er zijn op veel plaatsen initiatieven om de situatie van mensen in armoede draaglijker te maken. Anderen voelen aan dat ze ook iets willen doen maar weten niet goed hoe en waar begonnen. In veel parochies en federaties, in verenigingen en organisaties wil men de zorg voor mensen in de marge en in extreme armoede vooraan op de agenda plaatsen: met de armen tegen de armoede." De nieuwe dienst reikt ondersteuning aan.

Marlies Geldhof is benoemd tot stafmedewerkster van de dienst, die momenteel nog gevestigd is in Centrum Licht en Ruimte in Roeselare, maar vanaf 1 februari 2009 ondergebracht wordt in het diocesaan centrum in Groenhove in Torhout.

(FN-Meegedeeld-Bisdom Brugge)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag