Nieuws uit de Brugse regio

IJssculptuur en -piste zijn een Kyoto-stad onwaardig


Audio Reportage


Brugge, maandag 24/11/2008. Groen! gemeenteraadslid Guido Maertens voer in de gemeenteraad vanavond zwaar uit tegen het feit dat de stad blijft staan achter de organisatie van het ijssculptuur en de ijspiste op de Markt.

"Brugge heeft het lokaal Kyotoprotocol ondertekend, waarin de stad zegt duurzaam te zullen omspringen met energie. Wel dit is een Kyoto-stad onwaardige werkwijze," zegt Guido Maertens. "Het is gewoonweg ongehoord dat gedurende weken een niet ge´soleerde tent op ijstemperatuur zal worden gehouden, om hierbij gigantisch veel energie onnodig te gebruiken. En het feit dat de schepen voor leefmiliueu mevrouw Boydens hierbij zelfs weigert een energie-audit van het project te doen... Ik vind het beneden alles."

Fietsen

Er is nog een tweede reden waarom de tenten van het IJssculptuur er voor Groen! te veel aan zijn: met name het gebrek aan fietsstallingen schrijft Maertens deels aan het evenement en de vele ruimte die de tenten op het Stationsplein innemen toe. "Het evenement op een andere plaats organiseren zou in die zin al wat beter zijn," vindt Maertens.

(FN-Op Locatie)
Meer over Politiek    Groen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag