Nieuws uit de Brugse regio

Nieuw containerpark geopend in Zeebrugge


Audio Reportage


Zeebrugge, vrijdag 21/11/2008. Schepen voor leefmilieu Schepen Moniek Boydens (CD&V) en burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) hebben deze middag, onder een stortvloed van hagel, het derde containerpark voor Brugge geopend in Zeebrugge. Het idee ervoor begon al in 2002 te rijpen, want de bevolking en bedrijven in het noorden van Brugge waren al langer vragende partij voor een containerpark dichter in hun buurt. Er moest bovendien een oplossing gevonden worden voor het afval uit de visserijsector.

Nood

Vorig jaar alleen al kreeg de dienst Leefmilieu in totaal 124.000 bezoekers over de vloer op de twee bestaande Brugse containerparken samen. Dit aantal is ongeveer 50/50 verdeeld over het park in Ten Briele in Sint-Michiels en dat in de Kleine Pathoekeweg in Sint-Pieters.

De bouw van het nieuwe containerpark startte vorig jaar. Het nieuwe containerpark in Zeebrugge bevindt zich op de hoek Isabellalaan-Jozef Verschaeveweg op een terrein van 7.782 m≤ groot. Het terrein werd door MBZ in concessie gegeven aan de Stad voor een periode van 20 jaar. De grootte van het terrein is vergelijkbaar met dat van het containerpark in Sint-Pieters.

Op het langwerpige terrein werden alle nodige voorzieningen ingeplant. Het terrein biedt ook ruimte aan de reinigingsploeg van Zeebrugge, wat de efficiŽntie van het onderhoud van de regio Zeebrugge zal verbeteren.

In totaal worden op dit park 31 verschillende fracties ingezameld, waarvan 8 betalende (vnl. grofvuil en bouwafval) en 23 niet-betalende fracties. Vijf personeelsleden werden aangesteld om de bezoekers te helpen de afvalstoffen in de juiste container te werpen.

Nieuw in vergelijking met de andere containerparken is dat de hoogste containers verzonken staan opgesteld, waardoor de inworp voor bezoekers een stuk gemakkelijker wordt. Het trapjes lopen is er dus niet meer bij.

De totale kostprijs van het project ligt op 1,3 miljoen euro.

Praktisch:

Het nieuwe containerpark is gelegen Jozef Verschaeveweg 1, dat is een zijweg van de Isabellalaan, vlak bij de visveiling in Zeebrugge.

Het containerpark is toegankelijk, zowel voor particuliere inwoners als niet-particuliere organisaties (jeugdverenigingen, scholen, handelaars, KMO's, Ö) vanaf zaterdag 22/11 aanstaande en heeft dezelfde openingsuren als de andere 2 parken :
maandag, dinsdag, woensdag van 13.00 tot 17.30 uur
vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 18.00 uur
zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur en 13.00 tot 17.00 uur
gesloten op zondag en donderdagnamiddag

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Meer over Milieu    Politiek    CD&V    Patrick Moenaert    Sint-Michiels    Zeebrugge    Sint-Pieters    Monique Boydens    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag