Nieuws uit de Brugse regio

Loetje van de Schoare overleden


Audio Reportage

Loetje van de Schoare overleden
Brugge, woensdag 19/11/2008. Deze namiddag is in het AZ Sint Jan te Brugge Marie Jean Vandecaesbeek, beter bekend als Loetje van de Schoare, overleden gesterkt door de laatste sacramenten, omringd door haar naaste familie en vrienden. Zij werd 62 jaar.

De Schoare

Loetje kreeg wereldfaam in heel Brugge als uitbaatster van het legendarische bruin café de Schoare aan de Coupure, waar de halve politieke wereld en studenten van het Europacollege een tweede huis hadden. Themaavonden en travestieshows zorgen voor de Brugse faam. Een moord in het homo-milieu maakte het café op het laatst zelfs internationaal bekend.

Samen met Marc Decock startte ze later een "Amerikaanse café" onder de naam "Clochard de Luxe" in de Boomgaardstraat. Dat werd geen commercieel succes en ze trok een keldertje in de Cordoeaniersstraat en nog later naar een club aan de Houtkaai.

Politiek

Loetje figureerde ook als kandidate op de lijsten van "De Zevensten Hemel", "Rossem" en de "Belgische Unie".

Ruben Cottenjé kennen, die Loetje herinnert om haar humor en haar kunst om alles te relativeren, stond vaak met haar in optredens, de organisatie van evenementen, waaronder een hommage aan Jef Vandecaesbeek, haar overleden broer die kunstenaar was, de Bargehuisfeesten, en andere… Ze deden ook samen mee als figuranten in de film "In Bruges" en stelden samen ten toon in "Ongebreydeld Brugge". "15 jaar samen was een feest," zegt Cottenjé.

De uitvaartplechtigheid van Marie Jean Vandecaesbeek, zal plaatsvinden op dinsdag 25 november 2008 om 9:00u in de aula van Begrafenisonderneming Bleyaert ter Moerkerkse Steenweg 77, B-8310 Sint-Kruis, gevolgd door de crematie om 10:45u in het Crematorium ter Blauwe Toren Brugge

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Milieu    Sint-Kruis    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag