Nieuws uit de Brugse regio

Zoo Antwerpen gaat Serpentarium overnemen


Audio Reportage


Blankenberge, woensdag 19/11/2008. De voorbije dagen hebben de raad van bestuur van de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen (KMDA) en het stadsbestuur van Blankenberge zich uitgesproken voor een verregaande en intensieve samenwerking inzake het wetenschappelijk en toeristisch beheer van het Serpentarium. Er komt een de facto overname van de activiteiten van de vzw Reptielenland Blankenberge door de Antwerpse Zoo. De finale overeenkomst kan nog voor het einde van dit jaar worden gesloten, zegt burgemeester Ludo Monset.

Concreet betekent dit voor het grote publiek dat het Serpentarium er na de renovatiewerken nog aantrekkelijker zal gaan uitzien en terug te vinden is op dezelfde vertrouwde plek met dezelfde vertrouwde mensen en medewerkers. Bovendien kan het Serpentarium in de toekomst rekenen op de wetenschappelijke, toeristische en commerciŽle expertise van de ZOO en Planckendael en omgekeerd.

Belang toerisme

Het serpentarium is een all-weather attractie met 65 000 bezoekers per jaar en biedt een prachtige verzameling reptielen met o.m. kameleons, pijlgifkikkers, boomkikkers, wurgslangen, leguanen, skinken etc. Bovendien beschikt het Serpentarium ook over een zeer waardevolle vogelspinnen- en schorpioenencollectie. In het oog springende gasten zijn de roodoogkrokodilskinken en zwarte mamba's. Alle terraria zijn computergestuurd qua licht, temperatuur en vochtigheid.

Samenwerking

2008 was ook voor Zoo Antwerpen het internationale amfibiŽnjaar. Het redden van de top 500 amfibieŽn is een absolute prioriteit in de zoowereld. Sinds enkele jaren verricht ZOO Antwerpen hierbij baanbrekend wetenschappelijk werk. De Zoo wil zich bovendien steeds meer gaan toeleggen op de kweek van zeldzame en met uitsterven bedreigde soorten want volgens recent onderzoek is er van een kleine 10% nauwelijks geweten hoe ze te houden en ermee te kweken. De expertise van het Serpentarium kan dit proces alleen maar versnellen

Op dit moment wordt het Serpentarium Ėdat hiervoor tem 2 januari 2009 gesloten is- gerenoveerd en het deed hiervoor beroep op de expertise en de knowhow van de Zoo. Uit deze samenwerking groeide het wederzijds verlangen dit samengaan blijvend te maken om ook in de toekomst zowel op wetenschappelijk als op toeristisch vlak het Serpentarium verder in optimale omstandigheden te kunnen uitbouwen.

(FN-Meegedeeld-Blankenberge)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag