Nieuws uit de Brugse regio

Bomenkap zorg voor verdeelde buurt


Audio Reportage

Bomenkap zorg voor verdeelde buurt
Brugge, dinsdag 18/11/2008. De omwonenden van de Nijverheidsstraat reageren verdeeld op bomenkap aan de Brugse ring, ter hoogte hun straat. Daar heeft een aannemer in opdracht van het Vlaams Gewest wat op papier in een communicatie aan de bewoners werd verkocht als "het rooien van 4 bomen en het verwijderen van hakselhout." In werkelijkheid werden een 100-tal in grootte en, leeftijd sterk variŽrende bomen met de grond gelijk gemaakt, officiŽel op vraag van de bewoners. De Stadsomroep vernam uit enkele bronnen overigens, dat het vooral de nieuwe supermarkt Colruyt op de kap zou hebben aangedrongen, omdat de zaak zo beter zichtbaar zou worden vanaf de Ring.

Ondertussen zijn de omwonenenden verdeeld over de kap. Een aantal voelt zich gepakt en vol onbegrip voor het feit dat alle bomen in een keer werden gekapt, waardoor de bufferzone tussen hun voordeur en de Ring nu volledig is verdwenen. Anderen zijn dan weer tevreden "omdat er nu gras komt in plaats van bomen en ze hopen dat dat meer en beter onderhouden zal worden dan het verdwenen bosje".

Overigens toont die tweede reactie nog maar eens aan, dat de omwonenden niet echt weten wat er gaande is en dat de informatie, verstrekt door de dienst Wegen en Verkeer over de werken verre van duidelijk is: er zullen immers nieuwe bomen worden aangeplant ter vervanging van de gekapte bomen. Van meer gras is in de plannen geen sprake.

(FN-Op Locatie)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag