Nieuws uit de Brugse regio

Sabine Poleyn: VRT mist kans met 11 november-herdenking


Audio Reportage


West-Vlaanderen, woensdag 12/11/2008. Vlaams volksvertegenwoordiger Sabine Poleyn (CD&V) is het niet eens met het feit dat de VRT-televisie de 11 november plechtigheden in Ieper niet live uitgezonden heeft via de publieke omroep. Deze middag indervroeg ze hierover in het Vlaams Parlement minister-president Kris Peeters, tevens bevoegd voor Media.

VRT geeft blunder toe

In zijn antwoord gaf Kris Peeters aan dat de VRT "deze zware fout erkent. Het was geen goede beslissing om de herdenkingsplechtigheid op En plus met de rode knop te programmeren en de VRT biedt dan ook zijn excuses aan dat de herdenking niet op het meest toegankelijke net is vertoond."

Wie kan kijken?

En plus is een digitaal kanaal dat enkel via bepaalde kabelmaatschappijen tegen betaling wordt aangeboden. Via de publieke digitale uitzendingen van de VRT en via satteliet was het programma niet te bekijken en ook de digitale kabelkijkers zijn nog steeds een kleine minderheid.

De directieraad van de VRT zal volgens de Minister President afspraken maken om in de toekomst dergelijke "inschattingsfouten" te voorkomen.

Gemiste kans

Sabine Poleyn is" tevreden dat de VRT zich verontschuldigt en benadrukt daarbij dat de openbare zender een opvoedende taak heeft naast onderwijs: op die manier vindt het onderwijs een partner om te werken aan vredeseducatie bij jongeren. Het is een gemiste kans."

Verkeerd gebruik rode knop

"Voor ons bij CD&V is n en ander heel duidelijk: programmas die met belastingsgeld worden gemaakt en voor een eerste keer worden uitgezonden worden, moeten door alle kijkers kunnen worden bekeken, andere zaken kunnen misschien verborgen worden achter de rode knop." geeft Poleyn aan.

(FN-Meegedeeld-CD&V)
Meer over Politiek    CD&V    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag