Nieuws uit de Brugse regio

Kurt Vanhoenacker doet gooi naar topautosport


Audio Reportage

Kurt Vanhoenacker doet gooi naar topautosport
Brugge, dinsdag 11/11/2008. Kurt Vanhoenacker (27j) uit Zwankendamme gaat morgen, 12 november, op het race-circuit in Zolder een sprong wagen, om zijn doel in zijn leven te bereiken: ooit zelf het stuur van een racebolide in handen kunnen nemen. Morgen strijden in Zolder immers de beste 20 piloten van de selectieronde van de Dunlop Drivers Cup 2008 voor een racezitje volgend jaar in de Dunlop Sport Max Endurance Cup. Kurt is een gepassioneerd autosportliefhebber en is sinds zijn 24ste actief in de kartwereld waaronder in 2007 de 24h Worldkarts, de 12h BEKC, de 24h streetrace Brugge en in de 2008 Flanders Kart Cup.

Om de autosport beter te begrijpen is Kurt zeker maandelijks aanwezig op het circuit Zolder of Spa-Franchorchamps en zo leerde hij al een aantal toppiloten kennen. Toen Dunlop een wedstrijd organiseerde om jonge piloten een kans te geven als racepiloot, waagde Kurt direct zijn kans, en met succes: hij kon zich kwalificeren voor de finale. Sinds die dag leeft Kurt volledig toe naar de finale, intensieve trainingen zoals fitness, lopen en fietsen behoren tot deze opdracht om de beste te worden.

Op het circuit zullen ze onder meer in een MINI Challenge Racewagen uit Duitsland racen onder toezicht van de mensen van Dunlop en voormalig Formule 1 piloot Bas Leinders. De winnaar van de Dunlop Drivers Cup 2008 krijgt een professionele raceopleiding van Bas Leinders, nu actief in de FIA GT met een Gillet Vertigo. De winnaar krijgt daarnaast de kans om zijn racelicentie te behalen en deel te nemen aan een officiŽle rit van de Dunlop Sportmaxx Endurance Cup 2009 op Zolder!

(FN-Meegedeeld-KV)

Meer op www.dunlopdriverscup.be
Meer over Zwankendamme    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag