Nieuws uit de Brugse regio

Westtoer: nog geen dadingsovereenkomst


Audio Reportage


Brugge, vrijdag 7/11/2008. Recente berichtgeving in verschillende media, als zou er een dadingovereenkomst bereikt zijn tussen Westtoer en Vlaanderen en zelfs Europa, rond de burgerlijke partijstelling voor de rechtbank van eerste aanleg, klopt niet." Dat zegt gedeputeerde Patrick Van Gheluwe, de voorzitter van Westtoer.

"Tot op heden is er geen dadingovereenkomst ondertekend. Er wordt met de Vlaamse overheid wel onderhandeld maar zeker niet met de Europese overheid. Momenteel ligt er een ontwerp van overeenkomst op tafel, maar verder dan dat gaat het momenteel niet. Met de overeenkomst hopen we het geschil met Vlaanderen te beŽindigen. Vanwege Westtoer betekent dit geen schuldbekentenis. Wij blijfen op ons standpunt, dat op geen enkel moment fraude werd gepleegd in subsidiedossiers van Westtoer," zegt Van Gheluwe.

Schizofreen

"Momenteel zitten we eigenlijk met een schizofrene situatie: Vlaanderen stelt zich burgerlijke partij tegen Westtoer, zogezegd over frauduleuze praktijken met Vlaamse centen, terwijl we aan de andere kan nog nooit zoveel Vlaamse opdrachten hebben uitgevoerd." besluit Van Gheluwe.

(FN-Eigen Berichtgeving)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag