Cultuur en evenementen

Marmorera: werkelijkheid en fantasie op filmfestival


Audio Reportage

Marmorera: werkelijkheid en fantasie op filmfestival
Brugge, zondag 2/11/2008. In het kanton GraubŁnden in Zwitserland ligt het stadje Marmorera. In 1954 is het oorspronkelijke dorpje onder water gezet bij de bouw van een stuwdam. Het dorp werd iets hoger op de helling weer opgebouwd. Na enkele jaren verschijnt een meisje dat uit het niks komt. Na veel onderzoek blijkt dat zij van het oude Marmorera komt. Waternimf? Meermin? Oude liefde? Ze wordt in de handen gelegd van een jonge psychiater. Er ontstaat een relatie tussen de twee die uiteindelijk ook in het stuwmeer eindigt. Echt een aanrader, die getoond werd op het Razorreel Fantastic Film Festival!

Regisseur Markus Fischer, legde, niettegenstaande veel mensen in zijn film de dood vonden, een poŽtische prent neer. Hij is ook vol lof over de Vlaamse Eva Dewaele, die vroeger ooit voor hem ook al in een dansfilm gespeeld had en voor wie hij de hoofdrol gereserveerd had. Dansers hebben voor hem immers "een heel andere lichaamsuitdrukking dan gewone acteurs".

Dewaele zelf vertelt, hoe ze van balletdanseres, filmactrice is geworden. Ze kreeg gisteren na de voorstelling overigens opnieuw een aanvraag om een casting te doen. Misschien horen we nog van haar...

(Patrick Pieters-Op Locatie)
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag