Economie

Voka zoekt doorzetters met ambitie


Audio Reportage


Brugge, donderdag 30/10/2008. Het regent de jongste tijd waarschuwingen en negatieve berichten over vertragende economieŽn en een dreigende recessie. VOKA, de Kamer van Koophandel van West Vlaanderen, legt zich hierbij niet neer en stelt dat ondernemers moeten blijven ondernemen. En om goeie investeringsplannen of innovatieprojecten een duwtje in de rug te geven, stelt Voka zijn experts gratis ter beschikking. Ides Vanden Auweele, mede-eigenaar van Equivan, is ťťn van die experts en kan uit persoonlijke ervaring -hij startte zelf 4 bedrijven- het belang van een dergelijk advies zeer naar waarde schatten..

Condor Finance

Voka West-Vlaanderen begeleidt sinds vorig jaar jonge en startende ondernemers via het project 'Condor Finance', waarbij zij een 'second opinion' aanbieden voor investeringsdossiers van starters en bestaande bedrijven. Voka heeft hiervoor uit zijn netwerk een ruime groep van ervaren experts samengebracht in een 'Raad van Wijzen'. Daarin zitten op dit ogenblik 11 experts in met een diverse achtergrond.

Gratis

Concreet staan deze experts individuele bedrijven bij in de aanloop naar
hun plannen om te innoveren en investeren. Voka screent samen met een expert het project, geeft begeleiding bij de opmaak van het investeringsplan. Bovendien krijgen deelnemende bedrijven ook de kans om hun project te presenteren voor een klankbordgroep, waar in discussie nog bijkomende aanbevelingen te verkrijgen zijn. Gewapend met dit advies, kan de ondernemer dan gericht financiering zoeken.

En tot eind 2008 is deze service helemaal gratis. Om ze voor te stellen organiseert Voka West-Vlaanderen een infosessie op woensdag 5 november 2008 van 13u.-18u in Voka, Sint-Jacobsstraat 70, Brugge. De infosessie is na afspraak: eerst telefonisch contact te nemen met Eric Kenis van Voka op 0486/511 434.

De ervaring uit het verleden leert dat ongeveer 1 op de 4 aanvragen voor begeleiding uiteindelijk aan de 'Raad van Wijzen' wordt voorgelegd en
advies krijgt. Het voorbije jaar gebeurde dat voor 18 ondernemingen.

(FN-Meegedeeld-VOKA)

Meer economisch nieuws

Meer over Economie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag