Nieuws uit de Brugse regio

Veiliger en aangenamer fietsen op jaagpad


Audio Reportage


Brugge, vrijdag 17/10/2008. Burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) heeft deze middag aangekondigd, dat de aanbesteding voor de werkzaamheden om het jaagpad ten zuiden van het kanaal Brugge-Oostende aan te pakken, gepland is voor begin december. In het voorjaar 2009 gebeurt de uitvoering zodat het daar in de lente voor de vele gebruikers veilig en aangenaam fietsen wordt.

De burgemeester had eerder dit jaar bij overleg met NV Waterwegen en Kanaal, aangedrongen op het herstel van het fietspad op het jaagpad ten zuiden van het kanaal Brugge-Oostende.

Slechte dodelijke weg

Langs het kanaal, waar in het recente verleden drie dodelijke slachtoffers vielen bij verkeersongevallen, ligt een jaagpad dat in erbarmelijk staat verkeert. Dat werd in het verleden meermaals aangekaart door toenmalig gemeenteraadslid Lucien Decoorne, nu Brugs voorzitter van LDD: "De staat van het onderhoud van de bermen is er bijzonder pover en de weg zelf ligt er bijzonder slecht bij. Opvallen is dat dat een Brugs probleem blijkt te zijn, want even verderop, in Jabbeke, ligt dezelfde weg in vrijwel perfecte staan. Komende uit de richting Oostende is het smalle fietspad vanaf Bloemendale tot de aan de roeiclub in het Waggelwater echter voor de helft versperd, door netels die op bepaalde plaatsen tot halverwege het fietspad, met verkeer in dubbele rijrichting hangen. Het wegdek zelf, onder meer door opstekende boomwortels verworden in een gevaarlijk hobbelpad."

(FN-Meegedeeld-Brugge en Eigen Berichtgeving)
Meer over Politiek    CD&V    Patrick Moenaert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag