Nieuws uit de Brugse regio

Bruggelingen nog verward over nieuwe parkeersituatie


Audio Reportage

Bruggelingen nog verward over nieuwe parkeersituatie
Brugge, dinsdag 14/10/2008. Op enkele uren voor dat de nieuwe parkeerregelingen in Brugge van kracht worden, blijken heel wat mensen niet echt op de hoogte te zijn van de nieuwe tarieven en is de verwarring over de rechten en plichten in de nieuwe parkeerzones ook groot.

Alles wordt anders (en duurder)

De binnenstad wordt vanaf morgen onderverdeeld in 3 in plaats van in 2 parkeerzones: er is een nieuwe zone 3 gecreλerd die bestaat uit de toeristisch drukste plekken tussen de Burg, Steenstraat en Begijnhof.

In zone 1 – Centrum – blijft de blauwe zone van max. 4 uur behouden, uitgezonderd voor bewoners met een geldig vignet voor deze zone. In enkele straten met betalend parkeren mogen de bewoners met een geldig vignet voortaan gratis en onbeperkt parkeren.

Zone 2 - West-Brugge - wordt volledig betalend parkeren van 9.00u tot 22.00u. De voorbehouden plaatsen voor bewoners worden afgeschaft, maar de bewoners met bewonersvignet mogen overal, behalve in de Smedenstraat, onbeperkt en gratis parkeren.

De nieuwe zone 3 – Binnenstad – wordt volledig betalend parkeren van 9.00u tot 19.00u. Bewoners met een geldig bewonersvignet mogen er onbeperkt en gratis parkeren, behalve in de winkelstraten.

De tarieven bovengronds parkeren worden aangepast: het 1e uur kost voortaan € 1,80; het 2e uur € 2,40. Het goedkoop tarief voor 15 minuten wordt 10 cent i.p.v. 5 5 cent.

De tarieven van de ondergrondse parkings in de binnenstad worden gelijkgeschakeld: € 1,40/uur voor de eerste 2 uur; het max. tarief van € 8,70/dag blijft behouden; de tarieven in de parkings 't Zand (€ 1,20/uur voor de eerste 2 uur) en Station (€ 0,50/uur met een max van €2,50/dag + gratis vervoer heen en terug naar het centrum) blijven behouden.

(FN-MS-BG-Eigen Berichtgeving)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag