Nieuws uit de Brugse regio

Tania Fonteyne (sp.a) stapt over naar Lijst Dedecker


Audio Reportage

Tania Fonteyne (sp.a) stapt over naar Lijst Dedecker
Brugge, maandag 13/10/2008. Brugs gemeenteraadslid Tania Fonteyne (sp.a) heeft deze middag bekend gemaakt dat ze overstapt naar Lijst Dedecker (LDD). Vanaf de volgende gemeenteraadszitting zal ze op de oppositiebanken in de Brugse raad zetelen.

Niet meer thuis

Tania Fonteyne, die in de voetsporen van haar vader Roland Fonteyne na de voorbije gemeenteraadsverkiezingen, als 39ste kandidate op de lijst, rechtstreeks in de Brugse raad werd verkozen met bijna 1000 stemmen, kan zich naar eigen zeggen niet langer vinden in sommige werkwijzen van de partij waarmee ze is opgegroeid.

"Ik ben niet links, niet rechts maar een beetje averechts, zegt Jean Marie in zijn boek, en zo voel ik mij ook een beetje. Wanneer we het niet eens zijn met standpunten van de leiding in de partij, worden we onvoldoende gehoord. Ik heb hierover ook met Lucien Decoorne en Jean-Marie Dedecker gepraat en ik denk dat ik mij bij LDD beter thuis zal voelen," zegt de politica, die zegt dat ook haar vader door dik en dun achter haar beslissing staat.

(FN-Op Locatie)
Meer over Politiek    sp.a    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag