Economie

Verbreding Schipdonkkanaal prioriteit voor Voka


Audio Reportage

Verbreding Schipdonkkanaal prioriteit voor Voka
Zeebrugge, dinsdag 7/10/2008. De verbreding van het Schipdonkkanaal, dat Zeebrugge zou verbinden met het Seine-Schelde West-project, moet volgens Voka West-Vlaanderen én Voka Oost-Vlaanderen prioriteit krijgen. Dat heeft Jo Libeer, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel West-Vlaanderen vanavond gezegd in Zeebrugge.
 
De raden van bestuur van Voka West-Vlaanderen en Voka Oost-Vlaanderen hebben vanavond hun steun bevestigd voor de verbreding van het Schipdonkkanaal. De bestuursleden van beide organisaties hielden een gezamenlijke vergadering in Zeebrugge en kregen van havenvoorzitter Joachim Coens toelichting over het project. Door het Schipdonkkanaal aan te sluiten op het Seine-Schelde West-project moet de haven van Zeebrugge beter ontsloten worden voor de binnenvaart.
 
Voka Oost- en West-Vlaanderen benadrukken "de noodzaak van dit project voor de verdere economische ontwikkeling van de ruime regio rond Zeebrugge. De haven groeit exponentieel en de toevoer van goederen kan via dit nieuwe kanaal ook op een duurzame manier worden vervoerd naar het binnenland. Eén binnenschip met containers vervangt immers vele vrachtwagens. Bovendien kunnen we uit de groei van Zeebrugge heel wat kansen puren om toegevoegde economische waarde en nieuwe jobs te creëren in de sectoren logistiek en distributie. Via het concept van 'extended gateways' kan dit een meerweerde opleveren, ook voor het zuiden van West-Vlaanderen en voor grote delen van Oost-Vlaanderen. Hierbij moeten ook de mogelijkheden van bijkomende industriegronden onderzocht te worden', zegt Jo Libeer.
 
Voka Oost- en West-Vlaanderen dringen dan ook aan dat de Vlaamse regering nog in de huidige legislatuur de nodige stappen zou zetten om de realisatie van het Schipdonkkanaal voor te bereiden.

(FN-Meegedeeld-VOAKA)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Haven    Zeebrugge    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag