Nieuws uit de Brugse regio

Moenaert: betere fietssloten kunnen diefstal voorkomen


Audio Reportage

Moenaert: betere fietssloten kunnen diefstal voorkomen
Brugge, maandag 6/10/2008. Onder de noemer "uw fiets, uw vriend, laat hem nooit LOS", is het Brugse stadsbestuur een nieuwe campagne gestart, om fietsdiefstallen te voorkomen. Maar een kleine 2 procent van de Bruggelingen laat zijn fiets achter zonder die te sluiten, maar 60 procent heeft een dermate slecht fietsslot, dat het effect daarvan nauwelijks groter is, zo luidt het. Burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) ging na het horen van die cijfers zelf meteen een beter fietsslot kopen, en hoopt door een uitgebreide campangne heel wat mensen, er toe te bewegen dat ook te doen.

"In Brugge worden jaarlijks zo'n 1400 fietsen gestolen, en dat zijn dan alleen maar de aangegeven aantallen. Het is het voorbije jaar 10 procent minder geworden maar dat is nog geen reden om te juichen. Reden genoeg om maatregelen te nemen, maar mensen moeten wel begrijpen dat zij met een goed fietsslot meer kunnen doen dan wij: onze stadswachten houden een oogje in het zeil, en ze doen dat goed. Wij hebben ook 2 keer zoveel fietsstallingen geplaatst dan er vroeger waren, allemaal uigerust om je fiets goed te kunnen vastmaken, maar dat moeten de mensen dan uiteraard wel doen,," zei de burgemeester dezze middag bij de voorstelling van de campagne.

Op tal van plaatsen zal de komende dagen het campagnebeeld opduiken, niet in het minst met duizenden stickertjes, op de fietsstallingen in de binnenstad.

(FN-Op Locatie)
Meer over Politiek    CD&V    Patrick Moenaert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag