Nieuws uit de Brugse regio

GGF: Fabricom is bereid om Lappersfortbos te ruilen


Brugge, vrijdag 3/10/2008. Philippe Casier, voormalig CEO van Fabricom GTI en contactpersoon van de groep GDF Suez in het Lappersfortbosdossier, zegt dat Fabricom bereid is locatie te ruilen om het Lappersfortbos te redden. Dat zegt Peter Theunynck van het Groene Gordel Front, die afgelopen maandag 29 september 2008 een telefonisch onderhoud had met Philippe Casier.

"De heer Casier wees daarin op de goede wil van zijn onderneming, enerzijds bij de verkoop aan de stad Brugge en het Vlaamse Gewest van 13 ha Lappersfortbos, 5 ha gelegen in KMO-gebied & 8 ha gelegen in parkgebied, en anderzijds bij het realiseren van de nodige compensaties. Hij ging er evenwel mee akkoord dat de compensatiedossiers globaal gezien te traag gerealiseerd worden. Hij benadrukte ook zijn constructieve contacten hieromtrent met de Vereniging voor Bos in Vlaanderen (VBV).

Casier gaf ook aan dat Fabricom GTI de ontruimingsvergoeding van 50.000 euro, die ze van de rechtbank toegezegd hadden gekregen, tot hiertoe niet van de vorige bezetters heeft teruggevorderd en dat daar ook geen plannen voor zouden zijn.

Kap nog niet voor morgen?

"Hij liet ons ook verstaan dat de kap van de 3,5 ha Lappersforbos nog niet voor vandaag of morgen gepland is. Daardoor is er nog steeds ruimte om tot een oplossing te komen. Hij liet expliciet de deur voor een duurzame grondenruil op een kier staan, maar verwacht daarvoor wel een initiatief van de politiek," zegt Theunynck.

GGF richt "samen met hem" een warme oproep aan de politieke verantwoordelijken om tot een blijvende en duurzame oplossing te komen, binnen het kader van de afbakening van het regionaalstedelijk gebied Brugge. "Het zou een bijzonder hoopvol signaal zijn waaruit blijkt dat overheid en industrie de levensbedreigende milieu-, klimaat- en gezondheidsproblematiek eindelijk ten gronde willen aanpakken," besluit Peter Theunynck.

(FN-Meegedeeld-GGF)
Meer over Milieu    Actie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag