Nieuws uit de Brugse regio

Scholieren binnenkort gratis naar Brugse musea


Audio Reportage


Brugge, donderdag 2/10/2008. Alle locaties van Musea Brugge zijn vanaf 1 januari 2009 gratis voor scholen. Voorheen was deze maatregel enkel van toepassing voor Brugse scholen.

Kinderen en jongeren belangrijk voor Musea Brugge

Musea Brugge wist zich al een stevige reputatie op te bouwen met tal van jongereninitiatieven waaronder de Museummenu's (schoolateliers) en Museumhotels (vakantie-ateliers). Bovendien verlaagde ze op 1 juli haar gewone tarieven voor 6- tot 25-jarigen tot 1 euro.

Musea Brugge profileert zich met het nieuwe scholentarief nu nóg nadrukkelijker als een organisatie die kinderen en jongeren belangrijk vindt. Leerlingen van basis- en middelbare scholen die het Brugge-, Groeninge- of Hospitaalmuseum bezoeken, mogen vanaf 1 januari 2009 gratis binnen als ze in schoolverband komen. Ook alle begeleiders mogen gratis binnen. Leerkrachten mogen zelfs op welk moment van het jaar ook gratis het museum bezoeken, op voorwaarde dat ze een Klasse-lerarenkaart voorleggen.

De schoolvriendelijke maatregel is het opvallendste gevolg van de algemene herziening van de toegangstarieven van Musea Brugge. Enkel het Bruggemuseum-Belfort kan niet meestappen in de nieuwe structuur: de toren kan om veiligheidsredenen immers geen grotere toestroom bezoekers verdragen.

(FN-Meegedeeld-Musea Brugge)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag