Nieuws uit de Brugse regio

Voorbereidingen invoering nieuw mobiliteitsplan op schema


Brugge, woensdag 1/10/2008. Op woensdag 15 oktober 2008 start in de Brugse binnenstad een nieuwe fase van het mobiliteitsplan en wijzigen in aanzienlijke mate de huidige parkeerregels door het gevoelig uitbreiden van het betalend parkeren. De voorbereidingen daarvoor zitten perfect op schema, meldt het Brugse stadsbestuur.

Parkeren

De aflevering van de nieuwe bewonersvignetten verloopt probleemloos. Tussen 1 en 30 september werden reeds 3.832 vignetten afgeleverd. Van 1 tot en met 11 oktober zijn de bewoners van zone 3 aan de beurt, dit zijn de kwartieren Burg, Steenstraat en Begijnhof waar vanaf 15 oktober volledig betalend parkeren wordt ingevoerd.

De bewoners worden er nog eens aan herinnerd dat de nieuwe vignetten pas vanaf 15 oktober achter de voorruit mogen geplaatst worden; tot dan moeten nog de huidige vignetten gebruikt worden; vanaf 15 oktober zijn deze dan niet meer geldig en moeten verplicht de nieuwe vignetten gebruikt worden.

"De voorbereidingen op het terrein en het communicatieplan naar bewoners en bezoekers verlopen momenteel op kruissnelheid," zegt burgemeester Patrick Moenaert (CD&V), verantwoordelijk voor verkeer en mobiliteit. "Naar communicatie toe zijn op de 26 borden op de ring en ter hoogte van de randparkings extra opvallende infoborden aangebracht die verwijzen naar de nieuwe maatregelen. Aan de belangrijkste toegangen van de wijken waar betalend parkeren wordt ingevoerd, zijn grote metalen frames geplaatst met de niet te missen boodschap dat op 15 oktober aldaar betalend parkeren wordt ingevoerd."

Bij de bewoners van de wijken waar het betalend parkeren ingevoerd wordt, is door de post een bewonersbrief van de Stad verspreid met een raamaffiche; aan de bewoners wordt gevraagd die raamaffiche aan het venster te hangen; de affiche informeert de parkeerders in de straat dat er vanaf 15 oktober aldaar betalend parkeren van kracht wordt; tevens wordt verwezen naar de goedkope formule van het avondparkeren in de ondergrondse parkings.

"De stedelijke wegendienst is volop bezig met het plaatsen van de nieuwe verkeersborden en -palen. De nieuwe borden blijven afgedekt tot 14 oktober 's avonds. In de loop van die avond en nacht worden alle nieuwe borden zichtbaar gemaakt zodat ze bij het krieken van de dag op 15 oktober volop van toepassing zijn. De oude borden worden dan weggenomen of afgedekt.
Overal worden nieuwe parkeerautomaten geplaatst. Van de 146 nieuwe automaten zijn er reeds exact 100 geplaatst; ze zijn afgedekt met zwarte folie en zullen op de morgen van 15 oktober voor 9 uur allemaal in werking zijn; de oude automaten worden dan meteen afgedekt en buiten gebruik gesteld. In de komende dagen worden de laatste 46 nieuwe automaten geplaatst", zegt de burgemeester.

De firma Mobile For heeft ondertussen alle voorbereidingen getroffen zodat op 15 oktober ook in Brugge het sms-parkeren effectief ingevoerd kan worden. Op de zijkanten van alle automaten worden grote stickers aangebracht met de info hoe het sms-parkeren werkt.

Buslijnen

Naast de parkeermaatregelen wordt het openbaar vervoer opnieuw uitgebreid met 2 nieuwe stadslijnen 10 en 11 die in de plaats komen van de huidige lijn 11; sinds 1 september rijdt ook een nieuwe voorstadslijn 27 tussen station en Loppem-Dorp waarbij o.a. een vlotte bediening wordt voorzien van het cinemacomplex Kinepolis.

Op de trajecten van de nieuwe buslijnen, in het bijzonder op Sint-Kruis en Assebroek, worden de nieuwe bushaltes geschilderd en busperrons afgewerkt; in het bijzonder aan Sint-Kruis kerk komen de twee nieuwe terminushaltes van de nieuwe lijnen 10 en 11. De huidige halte van de lijnen 6 en 16 wordt op 15 oktober een 50-tal meter verplaatst, meer naar het rond punt aan de Boogschutterslaan toe en samengebracht bij de nieuwe halte van lijn 10. Op die plaats wordt ook een nieuw groter bushokje geplaatst.

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Meer over Film    Politiek    CD&V    Patrick Moenaert    Sint-Kruis    Assebroek    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag