Nieuws uit de Brugse regio

Groeningemuseum toch niet fors duurder


Audio Reportage


Brugge, dinsdag 30/9/2008. De stad Brugge laat eerder gesmeede plannen om de toegang tot het Groeningemuseum fors duurder te maken varen. Dat heeft Brugs cultuurschepen Yves Roose (sp.a) vanavond gezegd in de gemeenteraad, waar het tarief van dit jaar, 8 euro voor volwassenen en 6 euro aan verminderd tarief én 1 euro voor -26 ers bevestigd werd voor volgend jaar.

Eigenlijk had het schepencollege 10 euro willen vragen, een prijsstijging met 25 procent, maar dat gaat niet door. "Dat zou immers betekend hebben dat we het duurste museum van België zouden zijn en één van de duurste in Europa en dat is, gezien de beperkte oppervlake van het museum, waarin de gemiddelde bezoekers ongeveer anderhalf uur vertoefd, niet verantwoord", wist Rooste bij nader inzien, en na cijfers te hebben gekregen van de museumdirectie, die ook niet opgezet was met de melkkoe-operatie.

Meer gratis

Uiteindelijk werd zelfs beslist om meer mensen gratis binnen te laten in het museum: alle Bruggelingen mogen al langer gratis in alle stedelijk musea, maar volgend jaar zal die regeling ook gelden voor alle kinderen uit de basisschool, die in groep naar Brugge komen: ook voor niet Brugse scholieren dus.

(FN-Op Locatie)
Meer over Politiek    sp.a    Yves Roose    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag