Nieuws uit de Brugse regio

Stadsbestuur wil gevolgen staking indijken met fietsen


Audio Reportage


Brugge, dinsdag 30/9/2008. Het Brugse stadsbestuur wil de gevolgen voor de werking van de stadsdiensten van de aangekondigde nationale staking indijken, door extra dienstfietsen voor het personeel ter beschikking te stellen. Burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) heeft de ongewone maatregel zonet afgekondigd.

Staking

Onlangs kondigde het gemeenschappelijk vakbondsfront bij bus- en trammaatschappijen De Lijn en MIVB een algemene 24-urenstaking aan op maandag 6 oktober 2008. De staking kadert in de nationale actiedag die de vakbonden die dag organiseren. De reizigers dienen 'de nodige schikkingen' te nemen, luidt het in een gezamenlijk persbericht van de vakbonden bij De Lijn.

Stadsdiensten niet onderuit

Het stadsbestuur wil vermijden dat alle personen die gewoonlijk gebruik maken van het openbaar vervoer op maandag 6 oktober de wagen nemen. Om verkeers- en parkeerproblemen te vermijden, roept het stadsbestuur iedereen dan ook op om op maandag 6 oktober zoveel als mogelijk met de fiets naar het werk te komen. Ook aan leerlingen die gewoonlijk gebruik maken van het openbaar vervoer wordt gevraagd om, in de mate van het mogelijke, de fiets te gebruiken. Tijdens de afgelopen editie van autoloze zondag werd al bewezen dat de fiets het ideale vervoersmiddel is om in Brugge snel je bestemming te bereiken. Voor wie toch met de wagen komt, wordt gevraagd om zoveel mogelijk te carpoolen met collega's of kennissen.

60% van de werknemers van het stadsbestuur gaan zowiezo eigenlijk al met de fiets of bromfiets naar het werk, maae het College van Burgemeester en Schepenen besliste nu dat het stadspersoneel dat normaal met de trein en bus of met de bus naar het werk komt, op maandag 6 oktober, als alternatief voor het openbaar vervoer, over een dienstfiets kan beschikken. Deze fietsen mogen van vrijdag 3 oktober tot dinsdag 7 oktober gebruikt worden. Er worden via het Fietspunt gratis fietsen ter beschikking gesteld aan het stadspersoneel op het Stationsplein of in 't Brugse Vrije. Aan werknemers die niet met de fiets naar het werk kunnen komen, werd via een intern bericht gevraagd om zoveel mogelijk te carpoolen.

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Meer over Literatuur    Tewerkstelling    Politiek    CD&V    Patrick Moenaert    Vakbonden    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag