Nieuws uit de Brugse regio

Ook online bezetting van het Lappersfortbos


Brugge, zondag 28/9/2008. Terwijl een 15-tal bezetters van Groenfront! fysisch het Lappersfortbos bezet houden, is een nieuwe website gestart www.navanadi.com gestart, die je toelaat gemakkelijk een protestbrief te sturen naar burgemeester Patrick Moenaert. Door zoveel mogelijk e-mails te versturen, hopen de initiatiefnemers alsnog de burgemeester te kunnen bewegen het bos niet te laten kappen. Een soort bezetting van een deel van het Internet, ter ondersteuning van de bosbezetting die momenteel door gaat.

Lappersfortbos niet alleen

Elke maand wordt in Vlaanderen 18 hectare bos gekapt, dat is ongeveer 1 voetbalveld per dag en meer dan er nieuw bos bij komt. Dat kan wettelijk, omdat het om "zonevreemde bossen" zoals het Lappersfortbos gaat. Een op de vier bossen in Vlaanderen is zonevreemd: op papier zijn ze geen bos, maar bijvoorbeeld industrie- villa- of landbouwgrond. Tienduizend hectare, dat zijn ongeveer 4 miljoen bomen, zijn hierdoor bedreigd.

Wanneer kappen?

Vanaf morgen, 29 september, mag eigenaar Fabricom, van de Franse Suez groep, 3.5 hectare van het Lappersfortbos kappen, om kantoren en loodsen in te planten. Volgens de initiatiefnemers is dat echter totaal overbodig wanr in Brugge is er een grote leegstand van bedrijfspanden.

(FN-Meegedeeld-navanadi.com)
Meer op www.navanadi.com
Meer over Actie    Politiek    Patrick Moenaert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag