Economie

Prijzen uitgereikt van Met Belgerinkel Naar De Winkel


Audio Reportage

Prijzen uitgereikt van Met Belgerinkel Naar De Winkel
Brugge, donderdag 18/9/2008. In de Salons Lodewijk van Maele in Sint-Kruis zijn vanavond de winnaars van de actie "Met belgerinkel naar de winkel" van dit jaar bekendgemaakt. Bond Beter Leefmilieu (BBL), de Unie van Zelfstandige Ondernemers (Unizo) en de stad promoten met de jaarlijkse campagne de fiets als ideaal vervoermiddel voor het doen van de dagelijkse boodschappen. Volgens Marc Floren, de voorzitter van UNIZO Brugge, moeten buurtwinkels een centralere plaats krijgen in de stad en speelt de campagne daar op in: wie met de fiets winkelt doet dat dicht bij huis, bezoekt vaker de winkel wat goed is voor de handelaar, maar zorgt daarbij ook voor de leefbaarheid van de buurt en het milieu én zijn gezondheid.

Betere fietsenstallingen

De initiatiefnemers wilden dit jaar handelaars en gemeenten ertoe aanzetten om meer en degelijker fietsstallingen te plaatsen. Van de fietsers in Vlaanderen ondervindt 69% last van een tekort aan fietsenstallingen, zo blijkt uit een enquête afgenomen door Bond Beter Leefmilieu, UNIZO, CM en de Fietsersbond.

In Brugge startte de campagne op 27 april met maar liefst 525 deelnemende handelaars: een record. Zij verspreidden samen 56.035 kaarten onder hun klanten, waarvan er 7659 ingevuld terug keerden. Ook recordcijfers, uiteraard.

Winnaars

14 mensen mochten vanavond een fiets in ontvangst nemen. Ann Deprest, Paula Vanbiervliet, Franklin Spee, Franky De smet, Ilse Holvoet, Marc Cloet, Pieter Vermeulen, Marie Byttebier, Michel Decoster, Astrid Demeersseman, Jessica Vandemaele, Conny Ghyoot, Thessa Claeys en Kimberly Willems (foto). Die laatste was meteen de jongste winnares en zal ongetwijfeld nog wat moeten groeien, voor ze haar fiets kan gebruiken.

(FN-Op Locatie)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Milieu    Sint-Kruis    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag