Nieuws uit de Brugse regio

Veertien genomineerden voor derde Prijs Peuteman


West-Vlaanderen, maandag 15/9/2008. Op maandagavond 22 september a.s. organiseert Westtoer in het Cultuurcentrum De Spil te Roeselare de derde editie van de Prijs Peuteman. Deze award voor de West-Vlaamse toeristisch-recreatieve sector bestaat uit vier categorieŽn: de Prijs van verdienste, de Innovatie-/creativiteitsprijs, de CarriŤreprijs, de West-Vlaanderen Lekker Land-prijs.

14 genomineerden

De jury heeft inmiddels 14 genomineerden geselecteerd:

Voor de Innovatie-/creativiteitsprijs:

Het Belle Epoque Centrum (Stadsbestuur Blankenberge), Admiraal van de Stad (Toerisme Oostende), Digitale stadswandeling (Roeselare), Internationaal letterproject Wor(l)ds (vzw Brugge Plus).

Bij de Prijs van verdienste:

Stef Dehollander (het Labyrint in Kemmel), Jo Rousseau (De Barkentijn Nieuwpoort), Ir.Toon Denys (afdelingsdirecteur Vlaamse Landmaatschappij West-Vlaanderen), Willy Snaet (projectcoŲrdinator Transfo Zwevegem)

Bij de CarriŤreprijs:

Andrť Desmidt (Directeur Dienst voor Toerisme Knokke-Heist), Roger Croes (Reder amfibieboot Blankenberge).

Bij de West-Vlaanderen Lekker Land-prijs:

Cluster Grensleie (Wervik-Menen-Moorslede-Dadizele ism de gemeente Wevelgem), Revival van het hopscheuttoerisme in Poperinge, Toeren en Tafelen in Bachten de Kupe (Horeca Veurne ism de Dienst voor Toerisme Alveringem, Lo-Reninge, Veurne), Oudlandroute (vzw Horeca De Haan-Wenduine ism Toerisme De Haan).

De Prijs van verdienste wordt toegekend aan een persoon die op een volgehouden wijze een structurele bijdrage heeft geleverd in de ontwikkeling van het receptief toerisme in West-Vlaanderen of op het vlak van de recreatieve ontwikkeling in West-Vlaanderen.

De Innovatie-/creativiteitsprijs wordt toegekend aan een bestuur, organisatie, bedrijf, persoon die in de loop van de voorbije twee jaar een innovatief / creatief kleinschalig project heeft ontwikkeld op het domein van het receptief toerisme of de openluchtrecreatie in West-Vlaanderen.

De CarriŤreprijs bekroont een persoon die gedurende zijn beroepsloopbaan een belangrijke rol heeft gespeeld in de toeristisch-recreatieve sector.

De West-Vlaanderen Lekker Land-prijs is een bekroning voor een locaal initiatief in het kader van het themajaar West-Vlaanderen Lekker Land.

Met de "Prijs Peuteman" wordt de nagedachtenis geŽerd van wijlen gedeputeerde Fernand Peuteman, uit Brugge, die een belangrijke invloed gehad heeft op de toeristisch-recreatieve ontwikkeling in West-Vlaanderen en zelfs Vlaanderen. Fernand Peuteman was voorzitter van Westtoerisme vzw, Ondervoorzitter van de Raad van Bestuur van Toerisme Vlaanderen en Voorzitter van de Vlaamse Raad voor het Toerisme.

(FN-Meegedeeld-Westtoer)
Meer over Horeca    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag