Nieuws uit de Brugse regio

Guy Fransen (Nieuwsblad): Brugse oppositie heeft geen macht


Audio Reportage


Brugge, maandag 15/9/2008. De krant Het Nieuwsblad gaat morgen dinsdag 16 september, onder de titel "M/V met Macht" op zoek naar wie in Brugge de touwtjes in handen heeft. Uiteraard is het vrij waarschijnlijk dat ze hierbij uiteindelijk bij de burgemeester terecht zullen komen, maar opvallend is op zijn minst, dat de keuzelijst geen enkele oppositiefiguur bevat.

Geen macht

BV Phaedra Hoste en bierbrouwer Xavier Vanneste hebben volgens de Brugse redactie klaarblijkelijk meer macht dan de oppositiefiguren, geeft Guy Fransen, adjunct-hoofdredacteur Het Nieuwsblad, aan: "dan zullen hier de lokale reporters beslist hebben, dat de oppositie niet zo zwaar weegt in het beslissingsproces... Laat die oppositie zich dan maar roeren en aantonen dat ze er ten onrechte niet in staan."

Wel genomineerd

De redactie van Het Nieuwsblad nomineerde in Brugge naast burgemeester Patrick Moenaert (CD&V), MBZ voorzitter Joachim Coens, politiekorpschef Philippe De Wulf, Club Brugge voorzitter Michel D'Hooghe, hotelier Thierry Lemahieu, Raymond van het Groenewoud, Phaedra Hoste, baron Hugo Van Damme, senator Pol Van Den Driessche (CD&V), OCMW voorzitter Frank Vandevoorde (sp.a), Katrien Van Eeckhoutte van het Concertgebouw, Ziekenhuisdirecteur Peter Vankersschaeve, brouwer Xavier Vanneste, bisschop Roger Van Gheluwe en topchef Geert Van Hecke van De Karmeliet.

Wie uiteindelijk in Brugge wordt uitgeroepen tot de M/V met de meeste armslag zal blijken in Het Nieuwsblad van zaterdag 4 oktober.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer op www.nieuwsblad.be/macht
Meer over Concert    Politiek    CD&V    sp.a    Patrick Moenaert    Pol Van Den Driessche    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag