Nieuws uit de Brugse regio

sp.a Oostkamp steunt actievoerders Lappersfortbos


Oostkamp, woensdag 3/9/2008. De sp.a afdeling van Oostkamp staat achter de vele actievoerders rond het Lappersfortbos, die het kappen van bomen voor het aanleggen van een tweebaansweg willen vermijden. sp.a voorzitter Oostkamp Jean Marie de Meester is duidelijk: "Het kan toch niet dat Oostkamp nog meer zwaar verkeer zal moeten slikken. Nu al is de N50 oververzadigd en klagen de omwonenden over de enorme toename van het zwaar verkeer. Komt daar bij dat de rondpunten aan de post en het texaco benzinestation helemaal niet berekend zijn om dergelijk zwaar verkeer te verwerken. De laksheid en incompetentie van het Oostkamps gemeentebestuur en de Brugse arrogantie heeft als resultaat dat Oostkamps als het ware een derde autosnelweg op haar grondgebied zal krijgen, zeg maar de E50. Tevens moeten dagelijks honderden kinderen de nu al zeer drukke N50 kruisen om naar school te kunnen gaan. Ik vindt het ongehoord!"

Op de komende gemeenteraad zal de sp.a fractie dan ook andermaal protesteren over de toestand.

In april organiseerde sp.a Oostkamp - Vlaams Progressieven al een opgemerkte actie met als titel "Geen E50 door Oostkamp". De bedoeling was zowel de bevolking als het Oostkampse bestuur te mobiliseren tegen de plannen van het Brugs stadsbestuur om de ringweg van Oostkamp (N50) te gebruiken als doorgangsweg voor het zwaar verkeer welke van de industriezone Ten Briele komt.

De uitbreiding van de vaartdijkstraat naar een tweevaksbaan moet er voor zorgen dat het zwaar verkeer van zowel het bedrijf Bombardier Transportation en van de nieuwbouwvestiging van Suez-Fabricom voortaan over de Oostkampse ringweg N50 zal verlopen. Het zou gaan om minstens 50 extra zwaar verkeerbewegingen per dag.

De Oostkampse burgemeester Luc Vanparys (CD&V) is ook allerminst blij was met de "Brugse regeling maar aandringen zijn collega burgemeester en CD&V partijgenoot Moenaert leverde geen resultaat op."

(FN-Meegedeeld-sp.a)
Meer over Actie    Politiek    CD&V    sp.a    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag