Nieuws uit de Brugse regio

Groen! stemt tegen aankoop deel Lappersfortbos


Audio Reportage


Brugge, dinsdag 2/9/2008. Alleen Groen! stemde in de gemeenteraad van vanavond tegen de aankoop van een aantal gronden in het Lappersfortbos van Fabricom door de stad. Niet om de nakende kap van het bos op het allerlaatste moment nog te proberen tegen te houden, maar wel omdat Fabricom volgens de verkoopsvoorwaarden "eigenlijk twee keer betaald wordt voor het bos," zei Guido Maertens: "Fabricom compenseert het verdwijnen van bebossing in het deel van het bos waar ze loodsen gaat optrekken, met een ander deel van het Lappersfortbos dat ze verkopen. Dat is in totale tegenstelling met de geest van het decreet dat compensering oplegt. Het is ongetwijfeld uniek in Vlaanderen: inbreidingsbeleid voor bossen. De 3,5 hectare die we in het Lappersfortbos kwijt zijn geraakt, mag niet in het bos gecompenseerd worden dat de overheid eerst aankoppt. Dat is toch wel al te gek."

Pascal Ennaert (Vlaamse Progressieven) onthield zich van stemming bij de aankoop: "Groen! heeft hier een punt."

Raadslid Jean-Pierre Inghelbrecht (VB) wilde vooral weten, wie na een volgens hem vrijwel gegarandeerde nieuwe bezetting van het bos gaat opruimen en wie dat gaat betalen.

Maximaal haalbare

Burgemeester Moenaert "kon de logica van Guido Maertens Maertens volgen, maar er is onderhandeld door de Vlaamse Administratie van Natuur en Bos. Ik was daar niet bij, maar ik denk dat dit het maximaal haalbare was."

(FN-Op Locatie)
Meer over Actie    Politiek    Groen    Vlaams Belang    Pascal Ennaert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag