Nieuws uit de Brugse regio

Moenaert bevestigt: werken Vaartdijkstraat gestart


Audio Reportage


Brugge, dinsdag 2/9/2008. Het Brugse stadsbestuur heeft zonet formeel bevestigd, dat morgen woensdag 3 september de voorbereidende werkzaamheden in gang gezet worden voor de heraanleg van de Vaartdijkstraat. Burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) verklaarde "dat de werken reeds geruime tijd, meerder maanden werden uitgesteld, en dat ze nu zo snel mogelijk zullen worden uitgevoerd, omdat voertuigen van en naar Bombardier en andere bedrijven in Ten Briele al maanden de beloofde tweebaansweg moeten ontberen en die toestand is niet langer houdbaar."

Het Brugse Stadsbestuur gaat voor de realisatie van een weg met twee rijstroken en een veilig fietspad in het gedeelte van de Vaartdijkstraat tussen Ten Briele en Steenbrugge, met tweerichtingsverkeer een belangrijk aantal bomen kappen.

Snelle inname door politie

De politie arriveerde op de door de stad aangekochte site, nauwelijks 10 minuten nadat de gemeenteraad over de aankoop van de bewuste gronden had beslist. "Een zorgvuldig geplande operatie, om de veiligheid van de werknemers die daar de komende dagen aan het werk zullen zijn te garanderen" zei de burgemeester. De korpschef van de Brugse politie weigerde commentaar.

6 parkbomen (eiken, beuken) op het tracÚ zullen gerooid te worden, evenals 40 populieren en 7 schietwilgen. Als compensatie voor de velling van de overige 13 bomen en een 2000m▓ groen wordt 3607 m▓ nieuw bos aangeplant. Die compensatie gebeurt nabij het Duivekeetbos.

(JVM/FN-Op Locatie)
Meer over Politiek    CD&V    Patrick Moenaert    Politie en Gerecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag