Nieuws uit de Brugse regio

Politie bezet Lappersfortbos


Brugge, dinsdag 2/9/2008. Tijdens een actie door het Groene Gordel Front en Lappersforters op de Burg, naar aanleiding van de Brugse gemeenteraad, heeft de politie het Lappersfortbos hermetisch afgesloten. Er zijn een 40-tal agenten zichtbaar en er zijn ook een belangrijk aantal andere leden van de de Federale Reserve in de omgeving van het bos, met alle mogelijke uitrusting om rellen de kop in te drukken...

De Brugse politiewoordvoerder Marc De Buyser ontkende de plannen eerder vanavond niet in een gesprek met de redactie van de Stadsomroep, maar zei toen "dat de kwestie vanavond eerst nog in de gemeenteraad ter sprake komt en dat pas nadien een beslissing kan worden verwacht." Lang is duidelijk niet gewacht.

Het deel van het bos dat gekapt zou worden zou de strook langs de vaart zijn, ten behoeve van de verbreding van de Vaardijkstraat. Het deel waarop Fabricom wil gaan bouwen kan juridisch nog niet worden gekapt, omdat de bouwvergunning daarvoor nog niet betekend is.

Klaarblijkelijk is het moment strategisch gekozen: de jongeren die het bos misschien zouden bezetten waren niet in of rond het bos.

Volgens welingelichte kringen zou de kap van een deel van het bos nog vanavond plaats vinden. De woordvoerder van de politie was niet bereikbaar voor commentaar.

(JVM-Op Locatie)
Meer over Actie    Politie en Gerecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag