Nieuws uit de Brugse regio

Deel Lappersfortbos gaat vannacht misschien tegen de vlakte


Brugge, dinsdag 2/9/2008. Het ziet er naar uit dat het Lappersfortbos in Brugge vannacht of in de loop van morgen tegen de vlakte gaat. Dat verneemt onze redactie via verschillende kanalen. De politie heeft alvast een aantal onbevestigde maatregelen genomen: er zou een contingent van 140 politieagenten achter worden gehouden, om activisten te stoppen in hun pogingen om het voorste deel van Vlaanderenś beroemdste zonevreemde bos te redden.

De Brugse politiewoordvoerder Marc De Buyser ontkent de plannen niet, maar zegt "dat de kwestie vanavond eerst nog in de gemeenteraad ter sprake komt en dat pas nadien een beslissing kan worden verwacht. Morgenvroeg zullen we wellicht meer weten."

Schijnmanoeuvre?

Lappersfortactivisten zelf vermoeden overigens dat de politie de plannen voortijdig heeft uitgelekt om de acties die zij zouden nemen vanavond en vannacht te bestuderen, in afwachting van een echte kap. Een schijnmanoeuvre dus.

Het deel van het bos dat gekapt zou worden zou de strook langs de vaart zijn, ten behoeve van de verbreding van de Vaardijkstraat. Het deel waarop Fabricom wil gaan bouwen kan juridisch nog niet worden gekapt, omdat de bouwvergunning daarvoor nog niet betekend is.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Actie    Politie en Gerecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag