Nieuws uit de Brugse regio

Bosbeweging in de rug geschoten door Brugs schepencollege


Brugge, zaterdag 23/8/2008. De grotere Brugse bosbeweging voelt zich "in de rug geschoten door Brugs schepencollege," dat gisteren een bouwvergunning verstrekte aan Suez-Fabricom Gti. Dat zegt Peter Theunynck, voorzitter van het Groene Gordel Front in Brugge en Ommeland (GGF) en woordvoerder van de Lappersfort Poets Society.

Naar Raad Van State?

"We vernemen net dat het Brugse stadsbestuur een bouwvergunning heeft verleend aan Suez-Fabricom Gti. Een deel van de bomen van het Lappersfortbos moet verdwijnen voor loodsen, parkings en kantoren. Wij hebben twee maanden de tijd om te onderzoeken of we in beroep kunnen gaan bij de Raad van State. We zullen aankloppen bij de schepen van ruimtelijke ordening en de ombudsman. We eisen volledige inzage in de bouwvergunning."

Teleurstelling

"Wij zijn als bosbeweging zwaar teleurgesteld. Toch blijven we een duurzame grondenruil verdedigen. Zo moeilijk kan dat toch niet zijn! Het ruimere kader van de regionaalstedelijke afbakening biedt rele mogelijkheden. Het gezond verstand zegt nog altijd dat je van bestaande bossen afblijft. Een poll van het Brugse Nieuwsblad wees uit dat bijna 2/3 van de stemmers dit ook vindt. In de week van het bos zullen we een deel van het Lappersfortbos ten grave dragen. Er rest ons n troost. Dit mythische symboolbos zal langer leven in de herinnering van de mensen dan de kortzichtige politiek van de burgemeester en zijn schepenen," zegt Theuninck.

Actie?

"We roepen alle vrienden van het bos op om tijdens de dagen van de kaalslag vreedzaam en geweldloos aanwezig te zijn in de buurt van het Lappersfortbos. Het wordt een vorm van individueel en stil protest. Een kreet van burgerlijke ongehoorzaamheid. Een geliefde laat je niet alleen sterven," zegt Theuninck.

Politiek moet nadenken

"We hopen dat dit trieste dieptepunt voor de zonevreemde bossen in Vlaanderen politici en burgers aan het denken zet. Vlaanderen heeft bossen nodig. Wanneer staan de politici op die de moed hebben om het dossier van de zonevreemde bossen ernstig te verdedigen? Politici die verder zien dan de waan van de dag. Politici die werken voor hun kleinkinderen," besluit de GGF voorzitter.

(ED-Meegedeeld-GGF)
Meer op www.regiobrugge.be/lappersfortpoets.php?p=141
Meer over Ruimtelijke Ordening    Actie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag