Economie

Drie nachtwinkels dicht wegens nachtelijke alcoholverkoop


Brugge, vrijdag 22/8/2008. Het Brugse stadsbestuur heeft beslist drie nachtwinkels een week week te sluiten wegens herhaalde overtredingen van de politieverordening die nachtelijke alcoholverkoop verbiedt.

Overlast aanpakken

De stad Brugge kondigde voor de zomer een aantal maatregelen aan om de overlast omwille van drankverkoop uit de zogenaamde nachtwinkels aan banden te leggen. Het aankopen en in de omgeving consumeren van alcohol vanuit dergelijke winkels vormt immers steeds meer een alternatief uitgaanscircuit met diverse vormen van overlast tot gevolg. We denken hier aan straatlawaai, zwerfvuil, wildplassen, etc. Overmatig en ongecontroleerd alcoholgebruik ligt vaak aan de basis van deze overlastfenomenen. Uiteraard is er ook een bekommernis voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid van jonge mensen die door dit alternatieve uitgaanscircuit vaak op een erg jonge leeftijd en op een onverantwoorde manier met alcohol in aanraking komen.

Verbod

Sinds 1 mei 2008 is er dan ook een verbod van kracht op de verkoop van alcoholische dranken in verkooppunten andere dan horecazaken tussen 23 u en 8 u in de periode mei-september. De Lokale Politie ziet toe op de naleving van deze verordening.

Inbreuken

Een aantal handelszaken die gedurende de zomermaanden een inbreuk pleegden op het verkoopsverbod ontvingen een formele waarschuwing van het stadsbestuur. Daarbij werd erop gewezen dat verdere inbreuken gesanctioneerd kunnen worden met een administratieve sluiting van een week tot een maand. Bij drie handelszaken werd, ondanks de formele waarschuwing, een herhaalde inbreuk op de verordening vastgesteld. Het College van Burgemeester en Schepenen heeft dan ook besloten om de drie betrokken handelszaken een sluiting van 7 dagen op te leggen. De sluiting gaat in op maandag 25 augustus.

De betrokken handelszaken zijn Bri & Bipu in de Philippestockstraat, Kwik E Nightshop in de Ezelstraat en Malwa in de Niklaas Desparsstraat.

De Lokale Politie staat in voor de verdere handhaving van het verkoopsverbod. Het verbod op de verkoop van alcohol tussen 23 u en 8 u loopt nog tot eind september. In oktober wordt de maatregel grondig geŽvalueerd, gebaseerd op observaties en vaststellingen.

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Horeca    Politie en Gerecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag