Nieuws uit de Brugse regio

Spelenderwijs afvalarm winkelen


West-Vlaanderen, dinsdag 19/8/2008. De provincie West-Vlaanderen pakt -met ondersteuning van de afvalintercommunales en de lokale besturen- op 27 september uit met een speelse campagne rond afvalarm winkelen. Bedoeling is vooral jongeren (of andere speelvogels) aan te spreken en hen te stimuleren om afvalarm te winkelen. Dat gebeurt aan de hand van een online game.

Op de site www.koopminderafval.be kan u in het najaar deelnemen aan een computerspel opgebouwd rond een cartoonfiguurtje. Met dat figuurtje loopt u door een fictieve winkelruimte en moet u binnen een bepaalde tijd een boodschappenlijstje zien af te werken. Hoe meer afvalarme producten u selecteert, hoe meer punten u scoort. Aan de kassa ziet de speler zijn eindscore en krijgt hij enkele handige tips mee. Daar zal ook blijken dat u met afvalarm winkelen tevens geld bespaart.

Er vallen allerlei hippe prijzen te winnen, zoals mp3-spelers, speakerset, cinematickets, CD-bonnen en rugzakken. Gedurende acht weken wordt wekelijks een top tien samengesteld.

Deze campagne sluit aan bij de twee vorige promotiecampagnes van 2006 en 2007.

(FN-Meegedeeld-Oostende)
Meer op www.koopminderafval.be
Meer over Film    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag