Cultuur en evenementen

MA's derde dag: Hark: het festival in het festival


Audio Reportage


Brugge, zondag 3/8/2008. Zondag was een welgevulde dag in voor het muziekfeest MA-Festival in Brugge. Zes concerten van 9 uur tot halfelf 's avonds. Daarbij kwam dan nog om 10 uur een Engels ontbijt dat heel copieus was.

Wij pikten er drie concerten uit die weeral eens getuigden van klasse.

Om 12 uur kwamen 10 ongeschoeide muzikanten de kamermuziekzaal ingewandeld met een accordeon. We hoorden een programma met muziek van Dick Van der Harst naar muziek van Henry Purcell. Het was een boeiend nooit eerder vertoond spektakel op het festival zeker toen sopraan Liesbeth Devos haar mooie stem liet horen. Na de voorstelling hadden we een gesprek met de dirigent Edwigh Abrath en enkele van de accordeonisten.

Om 17 uur was het de beurt aan Bruggeling Wim Maeseele op Luit en de Engelse tenor Julian Podger. De Sint-Jacobskerk zat vol voor een intiem concert. Bij het naar buiten gaan hoorden we hier en daar de woorden fantastisch, het mooiste concert tot nu,... Het getuigde inderdaad van klasse. Brugge mag fier zijn op zijn luitspeler, hoewel hij zelf zegt dat in de muziek alle stads- en landsgrenzen vervagen.

Om 20uur was het de beurt aan jonge mensen die samen het Nederlands Jeugdorkest vormden. Een gelegenheidsorkest samengesteld uit jonge mensen die samen die samen musiceerden op oude instrumenten onder leiding van Jos Van Immerseel. Mozart, de ouvertüre van La Nozze de Figaro, het eerste pianoconcerto van Ludwig Van Beethoven en de negende symfonie van Schubert werden verbluffend gebracht. Ronald Brautigam verblufte het publiek aan de pianoforte.

(Patrick Pieters-Op Locatie)

Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag