Cultuur en evenementen

Eerste concert van het MA-Festival zat wel snor


Audio Reportage


Brugge, zaterdag 2/8/2008. Daar waar we wat kritiek hoorden op de affiche met de snor, zaten Concerto Copenhagen en Ars Nova Copenhagen vrijdagavond wel snor, in het Concertgebouw in het kader van het MA-Festival.

Het Deense orkest dat voor het grootste deel uit Zweedse musici bestaat bracht een twee uur durend Purcell-programma rond het thema van het festival: "Rule, Britannia". Purcell is één van de toonaangevende 17de-eeuwse componisten.

Tijdens de pauze spraken we met Peter Stevnhoved, managing director van Concerto Copenhagen, die zich lovend uitsprak over het Concertgebouw.

Hoewel MA dan toch een oude muziekfestival is, begon het concert met muziek van Gavin Bryars, een nog levende componist. Indien je dat niet wist, kon je de muziek zo klasseren bij de oude muziek. Wat is infeite oud en wat is jong of hip? Simen Van Mechelen op trombone en leden van Ars Nova bewezen dat moderne muziek oud kan klinken of is het net andersom?

Na het concert hadden de nieuwe directeurs Thomas Bisschop en Hendrik Storme hun zenuwen afgelegd en waren gelukkig met hun eerste concert van hun eerste festival.

(PP-Op Locatie)
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag