Nieuws uit de Brugse regio

Maatregelen na schietincident De Lijn: meer controle


Audio Reportage

Maatregelen na schietincident De Lijn: meer controle
De Haan, maandag 7/7/2008. De Lijn veroordeelt krachtig het jongste schietincident in De Haan van zaterdag ll. en vroegere soortgelijke incidenten. Een dergelijke vorm van agressie raakt aan de veiligheid van ons personeel en reizigers en kan absoluut niet getolereerd worden. Onmiddellijk na het incident heeft De Lijn dan ook klacht ingediend tegen onbekenden en stelt zich burgerlijke partij om de geleden schade vergoed te zien. Samen met de lokale overheden zijn inmiddels ook al maatregelen uitgewerkt," zegt woordvoerder Dirk Schockaert.

Het schietincident leidde tot overleg tussen De Lijn, de politie van Bredene- De Haan en de vakbonden. De politie van Bredene- De Haan engageerde zich daarbij zich om het aantal patrouilles in uniform op de Kusttram te verhogen. Er zal ook in burger langsheen het tramtraject worden gepatrouilleerd en de lokale wijkinspecteurs worden ingezet om een buurtonderzoek in te stellen. Ook de preventieambtenaren van Bredene- De Haan zullen hun aandacht meer richten op de Kusttram.

De Lijn zal een aantal flankerende maatregelen nemen, door de controlediensten van De Lijn dagelijks op de Kusttram in te zetten en de ploeg lijncontroleurs in West-Vlaanderen gevoelig uit te breiden.

(FN-Meegedeeld-De Lijn)
Meer over Tewerkstelling    Politie en Gerecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag