Cultuur en evenementen

Arco Baleno laat weer van zich horen


Audio Reportage

Arco Baleno laat weer van zich horen
Brugge, vrijdag 27/6/2008. Brugge, en met hen de hele melomane wereld, mag fier zijn op de nieuwe CD van het in St-Michiels gevestigde Arco Baleno. Dat het ensemble niet bang is van muzikale paden te verkennen, bewijst de nieuwe CD die vandaag aan de buitenwereld is voorgesteld.

Het is reeds hun tiende plaat die ze sinds hun ontstaan in 1993 uitbrengen. Ze zijn gaan vissen in de Engelse vijver waar pareltjes van melodieŽn uit het water kwamen. Niemand zal bedrogen uitkomen bij het beluisteren van de CD. Niettegenstaande het hier allemaal muziek is van recente componisten is de muziek bestemd voor ieders oor. John Rutter, Frank Bridge, Howard Blake, Gordon Jacob en Allan Stephenson zullen misschien op het eerste zicht geen belletjes doen rinkelen, maar het overbekende Londonderry Air zal zeker bij iedereen overbekend in de oren klinken. Arco Baleno brengt een versie voor strijkwartet waar pas op het einde het geheim van de melodie wordt prijsgegeven. Een mooie CD die in ieders platenkast zou moeten prijken.

Nieuw project

En alsof die plaat niet genoeg is, stort Arco Baleno zich vol overtuiging in een nieuw project. Voor het eerst organiseert AB dit jaar een Jong Talent-stage. 12 jonge musici tussen 12 en 18 jaar zullen gedurende drie dagen intensief gecoacht worden door musici van het ensemble. Hun muzikale bedrijvigheid zal te beluisteren zijn volgende donderdag in de Sint-Gilliskerk in Brugge.

(Patrick Pieters-Eigen Berichtgeving)

Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag