Economie

Jurgen Vanpraet wil Gemeentelijk Autonoom Havenbedrijf


Audio Reportage


Zeebrugge, dinsdag 24/6/2008. Naar aanleiding van de statutenwijziging van de Maatschappij Der Brugse Zeevaartinrichtingen (MBZ), het Zeebrugse havenbestuur, brak gemeenteraadslid Jürgen Vanpraet (sp.a) een lans voor de oprichting van een "Gemeentelijk Autonoom Havenbedrijf" in plaats van de huidige MBZ.

"Ik heb geen kritiek op de werking op zich: het succes van de haven is overduidelijk, maar ik mis transparantie, openheid en betrokkenheid van de lokale politiek. Bovendien is bij decreet geregeld dat alle havens deze structuur moeten krijgen en alleen Brugge wijkt hier nog van af," wist Vanpraet.

De burgemeester hield de boot echter af: "Het is geen bedrijf in moeilijkheden, wel in tegendeel, en we zullen voortaan elk jaar in juni de gemeenteraad inlichten, met ruimte voor debat in alle openheid. De gemeenteraadsleden zullen nu ook jaarlijks het jaarverslag van de haven ontvangen, en niet alleen de mooie kalender."

Gemeenteraadslid Jean-Marie De Plancke (Open VLD) wil in elk geval jaarlijks met de gemeenteraad naar de MBZ op werkbezoek. Burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) hoopt het berek, dat is de commissievergadering van de gemeenteraad, op verplaatsing in de haven te kunnen houden.

(FN-Op Locatie)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Haven    Politiek    CD&V    Open VLD    sp.a    Patrick Moenaert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag