Economie

Nieuwe verlichting Van Bunnenplein tegen vandalisme


Knokke-Heist, maandag 16/6/2008. Het Van Bunnenplein in Knokke-Heist krijgt nog deze zomer betere verlichting. Met de preventieve maatregel hoopt het gemeentebestuur overlast en vandalisme aan te kunnen pakken. Voor volgend waar wil het gemeentebestuur een volledig vernieuwde artistieke verlichting van het plein afzonderlijk uitwerken, naar voorbeeld van het vernieuwde Lichttorenplein, maar voor dit jaar komt er een tijdelijke maatregel.

Overleg

Er is regelmatig overleg tussen het gemeentebestuur van Knokke-Heist en de buurtbewoners, handelaars, gebouwenbeheerders, horeca- en stranduitbaters van de omgeving van het Van Bunnenplein in verband met de preventie van overlast en vandalisme. Een punt van kritiek is de onvoldoende verlichting, want het licht verdrijft de duisternis, en duistere praktijken!

Daarom worden nu dringend, met het oog op een mogelijks hete zomer, maar anderzijds wel voorlopig, 4 verlichtingspalen bijgeplaatst: 2 bij de terrassen, 1 bij de winkels en 1 op de zeedijk.

Mooier

Daar de verlichting van de diverse pleinen na zo'n 25 30 jaar aan vervanging toe is, schrijft het gemeentebestuur immers nog dit najaar een studie uit voor een passende, waar mogelijk artistieke verlichting van ieder plein afzonderlijk. Dit naar het voorbeeld van de sfeervolle verlichting op het vernieuwde Lichttorenplein.

(FN-Meegedeeld-KH)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Horeca    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag