Economie

Brugs VOKA kantoor gaat dicht


Audio Reportage


Brugge, zondag 6/4/2008. Voka, de Kamer van Koophandel West-Vlaanderen, zal in de loop van volgend jaar haar huidige kantoor in Brugge sluiten. De organisatie wil zes kantoren in onze provincie laten versmelten tot één enkel kantoor in Kortrijk. Dat betekent dat niet alleen Brugge dicht gaat, maar ook Roeselare, Ieper, Veurne en Oostende.

De medewerkers van de Brugse VOKA vestiging zouden allen in Kortrijk aan de slag kunnen in de nieuwe centrale zetel.

Internet

Door de digitalisering van de maatschappij is de loketfunctie van Voka steeds minder belangrijk wordt. Om de efficiëntie van de dienstverlening te verhogen, is nu de strategische beslissing genomen om alle diensten en medewerkers te centraliseren in één nieuw kantoor aan het Kennedypark in Kortrijk. Daar heeft VOKA een optie op een terrein van 4000 vierkante meter. De voorbereidingen voor het nieuwe kantoorgebouw werden opgestart, met als doel het gebouw in 2010 te kunnen betrekken. Voor de huidige panden van VOKA wordt een nieuwe bestemming gezocht.

Plannen

"Het toekomstplan van Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen gaat uit van drie principes," zegt gedelegeerd bestuurder Jo Libeer. "We willen onze organisatie toekomstgericht uitbouwen, met nabije dienstverlening en netwerking op maat van onze leden, en tegelijk streven we naar meer internationale uitstraling voor de West-Vlaamse ondernemers. Ons accountmanagement wordt versterkt en zal meer dan ooit in elk van de 6 regio´s aanwezig zijn."

Brugge krijgt internationale rol

Voor het internationaal promoten van het West-Vlaamse ondernemerslandschap wil VOKA dan weer wel Brugge als troef uitspelen: "wij willen een internationaal representatie-centrum voor ondernemers uitbouwen in Brugge. Hiervoor werken we aan een overeenkomst met het Havenbestuur Zeebrugge dat gesprekken voert over de aankoop van het historische Huis Die Caese, pal in het centrum van Brugge."

(FN-Meegedeeld-VOKA)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Zeebrugge    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag