Cultuur en evenementen

Kinderen effenen de weg voor grootmeester Tan Dun


Audio Reportage


Brugge, zondag 1/6/2008. Een groep kinderen, die de afgelopen weken deelnam aan workshops "Vel Tegen Vel", georganiseerd door Bruggeplus, effende deze middag de weg voor het slotconcert van de opendeurdag van het Concertgebouw, door het Vlaams Radio Orkest onder leiding van niemand minder dan Tan Dun.

Tan Dun

Sinds hij een Oscar kreeg voor de filmmuziek van "Crouching Tiger, Hidden Dragon", is de Chinese componist Tan Dun wereldberoemd. Met het Vlaams Radio Orkest zou hij zijn "Water Concerto" en "Paper Concerto" brengen en ook de kinderen hadden met water en papier hun eigen composities gemaakt: ontwapenend gewoon. Leerlingen uit het 4de leerjaar van het Sint-Leo college en het 5de leerjaar van het Sint-Franciscus-Xaverius Instituut werkten 5 workshops lang aan de voorbereiding van de performance, begeleid door percussionist Gert François, actrice Magda Ral en muziekdocent Filip De Blieck.

Onmisbaar

"Dit soort evenementen, waarbij het Concertgebouw, met scholen en andere actoren nauw samenwerkt, toont aan dat het gebouw stilaan onmisbaar geworden is in Brugge," zei cultuurschepen Yves Roose na afloop. "Niet iedereen is het eens over de architectuur, maar iedereen is het eens dat het een aanwinst is... Wat deze middag door deze kinderen is gedaan is zeker niet alledaags, maar het was voor de kinderen een ontdekking en voor ons in het publiek een ontdekking, en zo hoort het."

De kinderen beleefden een waanzinnige dag. En Tan Dun had het gedroomde voorprogramma!

(FN-Op Locatie)
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    Yves Roose    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag