Nieuws uit de Brugse regio

Stad koopt woonboot voor jongerenopvang


Audio Reportage


Brugge, dinsdag 27/5/2008. De Brugse gemeenteraad heeft vanavond beslist om een woonboot aan te kopen, voor jongeren van de jongerenwerking ´t Salon, verbonden naar het CAW De Poort, die momenteel gehuisvest is in de Frèren Fonteinstraat in Brugge. De woonboot zal aan de zwaaikom zijn ligplaats krijgen.

De woonboot komt er, omdat er geen andere woning kon gevonden worden om de probleemjongeren onder te brengen. Het vaartuig bleek uiteindelijk de enige oplossing te zijn, zei burgemeester Patrick Moenaert tijdens de gemeenteraadszitting.

Liever niet in mijn achtertuin

De burgemeester kreeg voor de creatieve oplossing felicitaties van raadslid Rita Brauwers (Groen!). Zijn gaf meteen eigenlijk ook een veeg uit de pan naar weinig tolerante Bruggelingen: "Men heeft het moeilijk om ze als buren te hebben, of het nu gaat om de kinderen van Pietje Pek of de jongeren van 'T Salon. Blijkbaar heeft deze stad dus een probleem met zijn jongeren en zijn kinderen, maar zij mogen hier niet het slachtoffer van zijn en moeten de nodige ruimte kunnen krijgen."

´t Salon

´t Salon is een vrijetijdsproject voor "maatschappelijk kwetsbare jongeren" en richt zich op die jongeren die om een of andere reden de weg naar de reguliere jeugdwerkingen of vrijetijdsorganisaties niet vinden.

(FN-Op Locatie)
Meer over Politiek    Groen    Patrick Moenaert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag