Nieuws uit de Brugse regio

Gouverneur moet oplossing zoeken voor reddersprobleem kust


Audio Reportage


West-Vlaanderen, dinsdag 27/5/2008. In het Vlaams Parlement stelde Vlaams Volksvertegenwoordiger Jan Verfaillie aan Vlaams Minister Bourgeois omtrent bewaking aan zee buiten het seizoen aan de kust.

Niet opleggen

De minister wil geen verplichting opleggen en noemde de kwestie "de verantwoordelijkheid van de individuele gemeenten" maar wil nu, samen met de gouverneur overleg plegen met de kustgemeenten om oplossingen te zoeken. De minister hoopt leraars L.O. aan de gemeentelijke diensten of brandweerpersoneel te kunnen inzetten.

Jobstudenten

Gedurende de maanden juli en augustus organiseert de intercommunale IKVW op 33930 meter strand reddersdiensten. Gedurende deze periode worden 1075 redders ingezet. De meesten hoervan zijn jobstudenten, die in mei en juni omwille van de examenperiodes niet inzetbaar zijn. Buiten deze periode werden vorig jaar 296 redders ingezet ter bewaking. Vorig jaar werden 1884 tussenkomsten gedaan tijdens de maanden mei juni juli en augustus.

Jan Verfaillie is tevreden met het antwoord van de minister en stelt vast dat zowel de minister als de gouverneur een initiatief nemen in een poging om een oplossing te zoeken. De individuele verantwoordelijkheid van de badgasten blijft evenwel belangrijk.

(FN-Meegedeeld-JV)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag